Moonstruck Jazz Nights: Ramon Valle & Eric Vloeimans in concert

Moonstruck Jazz Nights: Ramon Valle & Eric Vloeimans in concert

Op de openingsavond van de Club Atelier X Moonstruck Jazz Nights dagen deze twee virtuoze muzikanten elkaar uit. Ramon Valle (Cuba) op piano en Eric Vloeimans (Nederland) op trompet nemen je mee in melodische en lyrische composities, ritmisch en krachtig, soms “thuiskomend” in de herkenbare ritmes uit Cuba en dan weer meegenomen in de overweldigende onnavolgbare klanken van de trompet. Een melodisch en ritmisch krachtenspel tussen twee virtuoze en gepassioneerde muzikanten!

Naast het muzikale concert is er ook de mogelijkheid om van het Caribische 3 gangen menu te genieten.

Programma:
18:00 - 20:00 Seated concert & 3 course-diner
21:00 - 23:00 Seated concert

We bieden twee soorten tickets aan:
Dinertickets inclusief concert €55,- (Tijdslot 18:00 - 23:00)
Concerttickets €27,50 (Tijdslot 21:00 - 23:00)

Het concert vindt plaats in de grote zaal van Club Atelier op de Anthony Fokkerweg 3. We houden zorgvuldig rekening met alle corona maatregelen. Ivm de richtlijnen mogen wij maximaal 4 personen per tafel verwelkomen.


BIO
-------
RAMÓN VALLE (1964) is geboren in Holguin, Cuba. Opgroeiend in een muzikale familie ontwikkeld hij al vroeg zijn interesse voor de piano. Als 7-jarige jongetje begint hij aan zijn klassieke pianostudie en op 20-jarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana. Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu. Ondanks zijn klassieke studie heeft Ramón een ongelofelijke passie voor de jazzmuziek en besluit naar Europa te gaan om daar zijn eigen sound verder te ontwikkelen. Hij vestigt zich in 1997 in Nederland waar vanuit hij met zijn muziek de hele wereld over reist en internationale samenwerkingen aangaat met onder andere Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes.
Maar ook in Nederland zelf vindt Valle meteen aansluiting bij de Nederlandse top zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.

Hij verkocht het Concertgebouw uit tijdens de Robeco Zomerseries, speelde verscheidene keren op het North Sea Jazz Festival en werd het eerste jaar door critici zelfs de verassing van het festival genoemd. Hij componeert muziek voor diverse Symfonische orkesten en gaat op tournee met hen als gast solist in o.a. Israël, Duitsland, Nederland en Cuba.

In 2018 wint Ramón Valle de Cubadisco Award. Cuba’s meest prestigieuze muziekprijs, voor zijn album ‘’The Art Of Two’’ in de categorie ‘’Best Instrumentale Album”.
Ook schrijft Ramón in ditzelfde jaar een compositie voor Het Ricciotti Ensemble: het legendarische straatorkest waarin 40 veelbelovende jonge musici met Ramón als gast solist hun muziekgenres opnieuw uitvinden.
In november 2018 gingen zij naar Cuba, de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlands orkest in zijn geheel naar Cuba is gegaan. Hier werd een serie over gemaakt welke werd uitgezonden door 24classics.com. In 2019 ontvangt Ramón een ere-award voor zijn werk als pianist en componist en wordt hij benoemt tot een van de beste Latin Jazzpianisten in de wereld. Sinds Januari 2020 is Ramón Valle een officiële Steinway Artiest.

ERIC VLOEIMANS (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.
Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington.

Begin jaren ’90 wordt Vloeimans gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en de typisch Nederlandse vrije improvisatie, maar al gauw ontwikkelt hij zijn eigen onmiskenbare geluid en stijl. Hij leidt vanaf het begin een eigen kwartet en maakt hiermee zijn plaatdebuut in 1991 (No Realistics). In
2006 wordt deze groep opgevolgd door het kamerjazztrio Fugimundi (met pianist Harmen Fraanje en gitarist Anton Goudsmit).
Vanaf 2007 is de trompettist zeer actief met zijn elektrische band Gatecrash, waarin funk- en rockelementen doorklinken (met Jeroen van Vliet op keyboards, Gulli Gudmundsson op basgitaar en Jasper van Hulten op drums). Het wordt vaak Vloeimans’ persoonlijke versie van ‘electric Miles’ genoemd.

In de loop der jaren is Eric Vloeimans diverse eenmalige partnerschappen aangegaan met gelijkgestemde muzikanten in binnen- en buitenland. Het album Bitches and Fairy Tales met pianist John Taylor, bassist Marc Johnson en drummer Joey Baron bezorgde hem in 1998 zijn eerste Edison. Zijn uitgebreide muzikale cv lijkt wel een Who’s Who van de eigentijdse jazz, met grootheden als gitarist Nguyên Lê, basgitarist Jimmy Haslip, drummer Peter Erskine en pianist Jarmo Savolainen.
In 2001 wordt Vloeimans de Boy Edgar Prijs toegekend, in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Ook de cd’s VoizNoiz 3 (met Michel Banabila, 2003) Summersault (met Fugimundi, 2006) en Gatecrashin’ (met Gatecrash, 2007) winnen een Edison. In 2011 ontvangt Eric Vloeimans de Gouden Notenkraker, en in 2016 de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant Muziekprijs.

Eric Vloeimans speelt een Hub van Laar-trompet.

Thursday

Prijs:
Concert: €27,50 / Diner + Concert: €55,-
Locatie:
Anthony Fokkerweg 3
Datum:
17 Sep
Starttijd:
9:00 pm
Eindtijd:
11:00 pm